Tango glas

Tijdens de Art Deco periode 1910 - 1939 ontwikkelde Loetz de technologie van het Tango glas, enkelkleurig glas wat al snel door andere bedrijven werd overgenomen. Tango glas is in de meest uiteenlopende glasobjecten gemaakt. Niet alleen prachtige vazen en schalen; denk ook aan suikerstrooiers, lepelvaasjes en dergelijke.Tango glas werd gemaakt in felle kleuren zoals rood, oranje en geel en is er met en zonder glas decoratie. De decoratie werd aangebracht in zwart of blauw en in mindere mate ook in de kleuren wit of creme. De aangebrachte decoraties zijn opgelegde glasdraden, handvatten, knobbels en voetstukken in de vorm van een statief of anderszins. Ook werd het glas met emailleverf gedecoreerd.
Toon als Tabel Lijst
Sorteren op
Tonen per pagina

Art deco vaas in geel Tango glas.

Art deco vaas in geel tango glas. De vaas is gedecoreerd in zwarte lood emaile en groene emaille-verf. Uw korting is 20%.
€55,00 €44,00

Wapenschild vaas.

Wapenschild vaas in beschilderd transparant glas met uitzondering van de bodem is dit item geheel gedecoreerd in oranje zwart en rondom met twee wapenschilden / blazoen. Uw korting is 30%.
€27,50 €19,25

Art Deco rood Tango glas, gesigneerd.

Art Deco vaas in rood Tango glas gedecoreerd in zwart lood en goud emaille. Gesigneerd mogelijk Quenvith vervaardigd circa 1925 in Frankrijk. Uw korting is 30%.
€35,00 €24,50

Miniatuur bol vaas in geel Tango glas, zwart decor.

Zeldzame miniatuur bol vaas in geel tango glas gedecoreerd in zwart lood emaille-verf. Uw korting is 20%.
€50,00 €40,00

Miniatuur vaas in geel Tango glas, zwart decor.

Zeldzame miniatuur vaas in geel tango glas gedecoreerd in zwart lood emaille-verf. Uw korting is 20%.
€50,00 €40,00

Grote oranje art deco vaas gedecoreerd in emaille-verf.

Vaas in beschilderd transparant glas met uitzondering van de bodem is dit item geheel gedecoreerd in oranje. Drie wapenschilden rondom op de vaas in zwart, groen, blauw en wit. Uw korting is 30%.
€79,00 €55,30

Loetz oranje Tango glas vaas kasteel Drachenfels.

Loetz vaas in oranje Tango glas. In lood emaille gedecoreerd in een landschap met kasteel Drachenfels. Uw korting is 30%.
€25,00 €17,50

Antiek glazen ei, scharnierende dekseldoos.

Antieke Boheemse sieraden ei van glas hand beschilderd met scharnierend deksel. Uw korting is 30%.
€79,00 €55,30